O nás

Udržateľnosť

Naše vyhlásenie o udržateľnosti

V súlade s našou ambíciou plne integrovať udržateľnosť, ktorá spadá pod širší pojem ESG (Environmental, Social, Governance), do DNA našej spoločnosti sa spoločnosť Sylex rozhodla neustále urýchľovať svoje úsilie o udržateľnosť na troch úrovniach: planéta, ľudia a obchodné postupy.

Spoločnosť Sylex podporuje postupy šetrné k životnému prostrediu a snaží sa vykonávať svoju činnosť udržateľným spôsobom. Prijíma spoločnú zodpovednosť za ochranu našej planéty. Hoci naše zariadenia a prevádzka majú relatívne skromnú ekologickú stopu, neustále sa venujeme ochrane životného prostredia, recyklácii a znižovaniu množstva odpadu.

Cieľom spoločnosti Sylex je investovať do udržateľnej zamestnateľnosti tým, že našich ľudí podporujeme v tom, aby sa učili a rozvíjali, že ich zapájame a udržiavame ich v dobrom fyzickom aj psychickom stave. Naším cieľom je vytvoriť inkluzívne pracovisko, ktoré zahŕňa rozmanitosť našich ľudí.

Spoločnosť Sylex sa zaviazala vykonávať svoju činnosť eticky zodpovedným spôsobom. Naše postupy predstavujú náš záväzok dodržiavať najvyššie štandardy firemnej zodpovednosti a etiky. Naše strategické a prevádzkové zásady, postupy a hodnoty podporujú transparentnosť, udržateľnosť a dodržiavanie právnych predpisov. Pokračovanie vo vývoji a zavádzaní osvedčených postupov v celej štruktúre riadenia našej spoločnosti je základnou súčasťou našej stratégie na zvýšenie výkonnosti vytvorením prostredia, ktoré zvyšuje prevádzkovú efektívnosť a podporuje dlhodobý rast produktivity.

Príspevok k cieľom trvalo udržateľného rozvoja

Program OSN pre udržateľný rozvoj do roku 2030 je globálny plán na zlepšenie nášho sveta v oblasti ľudí, planéty a prosperity. Stanovuje, kam sa musíme spoločne dostať a ako sa tam dostať. Spoločnosť Sylex využíva ciele trvalo udržateľného rozvoja (SDGs) definované v agende OSN ako usmernenie pri formovaní svojho prístupu a zvyšovaní svojho príspevku v oblastiach, ktoré sú pre spoločnosť najdôležitejšie a v ktorých môžeme dosiahnuť najväčší vplyv. Počas mapovania sme uviedli, ako naše 4 oblasti zamerania prispievajú k cieľom trvalo udržateľného rozvoja.Dôstojná práca a hospodársky rast (SDG 8), priemysel, inovácie a infraštruktúra (SDG 9), zodpovedná výroba a spotreba (SDG 12) a opatrenia v oblasti klímy (SDG 13) cieľ.

Všetkým súčasným a budúcim zamestnancom poskytujeme rovnaké príležitosti a rozmanitosť našej pracovnej sily považujeme za dôležitý prínos. Naším dlhodobým štandardom je dodržiavanie ľudských práv a medzinárodných pracovných noriem. Fyzickú a duševnú pohodu našich zamestnancov podporujeme parkovaním bicyklov, športovými a kultúrnymi teambuildingmi (rafting, cyklistika, návšteva historických pamiatok), zdravým menu v podnikovej jedálni. Naďalej spolupracujeme aj s univerzitami, aby sme študentom poskytli možnosť rozvíjať svoje zručnosti v tomto odvetví.

Kvalita je našou najvyššou prioritou a zaväzujeme sa neustále zlepšovať naše štandardy v celom rozsahu všetkých našich činností – od dodávateľského reťazca cez výrobné procesy až po ponuku zákazníkom. Jednou z našich základných hodnôt je dôsledné poskytovanie vysokokvalitných a spoľahlivých výrobkov našim zákazníkom. Pomáha zabezpečiť vysokú spokojnosť zákazníkov, ako aj dlhodobú prosperitu spoločnosti. Kvalita je súčasťou našej kultúry a dosahuje sa nekompromisným dodržiavaním priemyselných noriem a trvalým zameraním na neustále zlepšovanie našich výrobkov, aby spĺňali požiadavky zákazníkov. V tejto súvislosti sa naše úsilie o zabezpečenie kvality a udržanie produktu prejavuje najmä prostredníctvom: Efektívnosť pri navrhovaní výrobkov a výbere materiálov. Racionalizácia výrobkov/komponentov. Optimalizácia portfólia komponentov. Zlepšenie vyrobiteľnosti. Neustále investície do výskumu a vývoja.

Naším zámerom je chrániť a zachovávať životné prostredie a poskytovať bezpečné a zdravé pracovisko pre všetkých zamestnancov. Zaväzujeme sa neustále zlepšovať ochranu životného prostredia a bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci, ako aj dodržiavanie všetkých platných zákonov, predpisov, povolení a iných požiadaviek na spoločenskú zodpovednosť, ku ktorým sa hlásime. Uvedomujeme si vplyv našich obchodných činností na životné prostredie, ekosystém a komunity, v ktorých pracujeme a v ktorých žijú naši zamestnanci. V súlade s naším záväzkom riadiť životné prostredie, ktorý sa odráža v našej spoločnosti.

Vybudoval systémy HVAC s nižšou spotrebou energie pre celé budovy spoločnosti.
  • Zníženie spotreby papiera prostredníctvom rôznych systémov elektronického ukladania a správy dokumentov.
  • Znížte množstvo odpadu z papiera vďaka predvolenému nastaveniu obojstrannej tlače prostredníctvom našich multifunkčných tlačiarní.
  • Znížte spotrebu energie pomocou režimu spánku a nastavenia časovača v našich ekologických tlačiarňach.
  • Znížte množstvo odpadu na skládkach prostredníctvom kancelárie a minimalizujte používanie polystyrénových pohárov™.

V rámci tohto piliera udržateľnosti sa zameriavame na spotrebu energie a pitnej vody, odpad a obaly. Monitorujeme spotrebu energie a vody, snažíme sa recyklovať a čo najviac znižovať množstvo odpadu. Skúmame aj ekologickejšie obaly vrátane kartónových paliet a papierových baliacich pások a plánujeme inštalovať/inštalovali sme studňu na zavlažovanie zelene v našich priestoroch.

Join our Mailing list!

Get all latest news, exclusive product release and company updates.

Pripojte sa k nášmu mailing listu!

Získajte všetky najnovšie správy, exkluzívne vydania produktov a aktualizácie spoločnosti.