O nás

Často kladné otázky

Snímače a Snímacie systémy

Hodnota λt ref zodpovedá hodnote, ktorá sa nachádza v našich kalibračných listoch. To sa rovná vlnovej dĺžke senzorov pri 22,5⁰C.

Snímač obsahuje druhý FBG, ktorý meria iba zmeny teploty a používa sa na kompenzáciu tenzometra na teplotné vplyvy. FBG dokáže merať absolútnu teplotu, hoci ho neodporúčame používať ako náhradu za špecializovaný teplotný senzor. Senzor sa môže vyrábať aj bez druhého FBG (teplota). V takom prípade môžete na kompenzáciu použiť údaje zo susedných snímačov. Upozorňujeme, že v našom portfóliu máme aj dielektrický tenzometer (DSS-01) s rovnakými rozmermi ako SWA-01.

Spodná vlnová dĺžka štandardne zodpovedá teplotnému FBG, ktorý sa používa na kompenzáciu teploty, a druhý FBG slúži na meranie deformácie. Keďže snímač nie je z výroby vybavený žiadnym preddeformovaním, počas inštalácie sa tenzometrický snímač FBG posunie od teplotného snímača FBG, kým snímač nedosiahne požadovanú hodnotu preddeformovania.

Koeficient λt je uvedený vo vnútri kalibračného listu spolu s rovnicou na transformáciu zmeny vlnovej dĺžky na zmenu deformácie alebo teploty.

Môžete odstrániť alebo premenovať súbor s názvom “SensorTemplates.xml” v koreňovom adresári, čím sa odstránia všetky šablóny zásob.

Maximálna vzdialenosť pre pripojenie ethernetovým káblom je približne 100 m. Pri dlhšom čase sa signál skreslí. Ak je jednotka už umiestnená na mieste, možno vedľa nej umiestniť ďalší počítač. Vzdialenosť pripojenia pomocou kábla USB je oveľa menšia, maximálne 20-30 m. Ponechanie počítača pre každú jednotku znižuje riziko straty komunikácie a poškodenia zariadenia. Ak dôjde k poruche jedného počítača, všetky ostatné jednotky pripojené k tomuto počítaču sa odpojia. Ak má každá jednotka samostatný počítač, riziko sa zníži na minimum. V závislosti od zložitosti výpočtu, rýchlosti získavania údajov atď. bude počítačové zdroje zaberať len jedna jednotka namiesto viacerých.

Aby bolo možné ukladať údaje zo systému, je potrebné zapnúť funkciu zaznamenávania údajov v softvéri s príslušnými nastaveniami. Protokol údajov je súbor vo formáte *.csv s “;” (stredník) ako oddeľovačom.

Údaje sú v priamej korelácii s jednotkou dotazovača. Naše jednotky sú založené na spektrometri, a preto nemusíme kompenzovať dĺžku vlákna, ako je to v prípade dotazovačov založených na “laditeľnom laseri”. Optický kábel môžete vymeniť bez obáv.

Dotazovač sa dodáva s naším štandardným zariadením Sentinel S-line.
Ďalšie informácie o softvéri S-line Sentinel nájdete na stránke produktu S-line SentinelSoftware na nasledujúcom odkaze.
Informácie o možnostiach prispôsobenia softvéru nájdete v nižšie uvedených často kladených otázkach.

Áno, našim zákazníkom ponúkame bezplatnú telefonickú a e-mailovú podporu.
Napíšte e-mail technickej podpore alebo zavolajte Tomášovi Salátovi

Áno, prosím, špecifikujte svoju požiadavku na Tomas Salat

Na všetky naše optické dotazovače sa poskytuje štandardná jednoročná záruka. Túto záruku je možné predĺžiť na každý rok. Predĺžená záruka je k dispozícii pri prvom nákupe na požiadanie.

– Procesor (CPU): (1,1/2,5 GHz štvorjadrový procesor) alebo novší
– Operačný systém: Microsoft Windows 7 32-bit/64-bit alebo novší
– Pamäť: 8 GB RAM alebo viac
– Úložisko: 250 GB alebo väčšie úložisko HDD, uprednostňuje sa SSD
– GPU: Grafický procesor Intel Gen9 alebo novší
– Pamäť GPU: +1 GB
– Sieťový adaptér: 1GB+ sieťová karta a/alebo bezdrôtová sieťová karta 802.11 b/g/n
– I/O porty: voľný USB 2.0 alebo USB 3.0

Join our Mailing list!

Get all latest news, exclusive product release and company updates.

Pripojte sa k nášmu mailing listu!

Získajte všetky najnovšie správy, exkluzívne vydania produktov a aktualizácie spoločnosti.