Novinky

Oprava optickej kabeláže na mieste

Oprava optických káblov na mieste

Vo všetkých dátových sieťach je najdôležitejšou podmienkou, aby služba prebiehala bez výpadkov. Projektoví manažéri sú si vedomí takmer všetkých potenciálnych problémov, ktoré môžu ohroziť včasné začatie služieb určených pre zákazníka, a rozumne vyberajú dodávateľov, ktorí ponúkajú komponenty najvyššej kvality. Napriek vysokej kvalite továrensky vyrábaných a testovaných optických zväzkov a šikovným tímom, ktoré udržiavajú káblovú infraštruktúru v čo najlepšom stave, môže neočakávané poškodenie spôsobené náhodným nesprávnym zaobchádzaním viesť k výpadku služieb. V tomto okamihu sa môže začať expresné riešenie problému. To môže zahŕňať zmenu trasy servisu, výmenu poškodeného dielu atď. Výmena poškodenej časti káblovej siete však nie je vždy možná, najmä v prípadoch, keď:

  • spájanie pigtailov nie je riešením,
  • dlhé kmeňové káble sú inštalované v stropných alebo podlahových kanáloch v komplikovanej trase,
  • nie je možné pridať nový kmeňový kábel do siete z dôvodu nedostatočného voľného priestoru v kanáloch,
  • inštalácia nového hlavného kábla je príliš nákladná alebo z akéhokoľvek dôvodu nie je možná,
  • jeden konektor má problém (v prípade viacvláknových rozvodov) a všetky ostatné sú v prevádzke atď.

Spoločnosť Sylex s.r.o. začala ponúkať novú službu pre takéto prípady – Oprava optických káblov na mieste. 

Vďaka prenosnému, najmodernejšiemu súboru výrobných zariadení, systémov kontroly kvality a optických meračov parametrov sú špecialisti spoločnosti Sylex schopní vykonať opravu poškodeného spoja na mieste vo veľmi krátkom čase. Opravený konektor má rovnaké vlastnosti a úroveň kvality ako konektor vyrobený vo výrobe. Použité materiály, spotrebný materiál a kritériá kvality sú rovnaké ako pri štandardnom výrobnom procese.

Táto služba zahŕňa opätovné ukončenie viacvláknových konektorov MPO/MTP 12F a 24F, opätovné ukončenie jednovláknových konektorov LC/PC, LC/APC, SC/PC, SC/APC, FC/PC a FC/APC ukončených na jednovidových aj viacvláknových vláknach, ako aj opravy káblových rozbočovačov a ventilátorov.

Medzi hlavné výhody, ktoré sa dosiahnu použitím tejto služby, patria: rýchlosť opravy – prípadne zabránenie pokutám za nespustenie služby; neprerušená prevádzka služby na iných optických spojoch viacvláknových kmeňov; a úspora nákladov dosiahnutá odinštalovaním poškodeného kmeňa a inštaláciou nového.

Prajeme všetkým tímom zaoberajúcim sa káblovou sieťou veľa šťastia a aby sa nikdy nemuseli stretnúť s takýmito problémami, ale v prípade, že sa tak stane, náš tím je pripravený pomôcť vám z vašich problémov. S touto novou službou môžete lepšie riadiť svoje riziko a znížiť možnosť výpadku služby.

Ďalšie informácie a podmienky získate naadrese sales@sylex.sk.

Join our Mailing list!

Get all latest news, exclusive product release and company updates.

Pripojte sa k nášmu mailing listu!

Získajte všetky najnovšie správy, exkluzívne vydania produktov a aktualizácie spoločnosti.